Mutluluk - Nargiza Dumanova

           Mutluluk benim için ne demek? Kendi mutluğumu nerede bulabilirim diye hiç kendinize sordunuz mu? Ben bu sözden ne anladığımı ve mutluluk hakkında neler düşündüğümü anlatmaya çalışayım.
           Bence hepimizin bu dünyaya gelişimiz ilk mutluluğumuzdur, çünkü biz yaşamak işin doğarız. Sonra çocukluğumuzu geçiririz, ilkokula gideriz ve artık genç oluruz. Gençlikte her şeyi öğreniriz, özellikte yaşamayı öğreniriz. Kendimize çok soru sorarız ve o sorulara cevap bulmaya çalışırız. O sorulardan birisi bence “Ben mutlu muyum?” sorusudur. Çünkü hepimiz başımızdan acı, kötü olaylar geçtikçe bunun gibi sorular sorarız kendimize. Bence mutluluğa hepimizin ihtiyacımız var. Mesela, çocuk için mutluluk ailesiyle yaşamaktır. Eğer çocuğun çocukluğu unutulmaz ve tatlı bir şekilde geçerse, annesiyle babası daima onun yanında olsa bu çocuk mutludur. Çocuk demişken ben kimsesiz çocukları da hatırlatmak isterim, çünkü onların da mutlu yaşamak için hakları var. Suçsuz, bu dünyaya hiç kötülük getirmeyen bu çocuklar mutlu yaşamaya layık. Annelerle babalar çocuğun ilk adımı mutluluktur. Onların çocuğu mutlu olsa onlar da mutludur. Çocuğun mutlu günlerine sevinirler, zor günlerinde yardım ederler, tavsiyelerde bulunurlar. Günümüzde gençler için mutluluk paradır, ama yanıldıklarını hiç fark etmezler. Tabi, parayla biz bir şeyler alırız, yurt dışına gideriz, buna katılıyorum, ama parayla sağlığı alamayız. Gençlerin paraları olsa kendilerini mutlu hissederler ama bu mutluluk geçicidir, çünkü nasıl olsa para bir gün tükenir. Eğer ailemiz, çocuklarımız sevdiğimiz işimiz, sağlığımız varsa, huzurlu ve kaygısız isek bu mutluluktur, biz sadece mutluluğumuzu hissetmeliyiz. Bazen mutluluğumuzu fark etmeyerek çok hatalar yaparız, mesela ailemizle kavga edip evden kaçarız, düşünmeden yanlış davranışlar yaparız.
           Benim için mutluluk hayatımın bir amacı, çünkü mutlu yaşamak için gayret ederim. Benim ailem, beni destekleyen annemle babam, arkadaşlarım var. Okulu iyi dereceyle bitirdim, istediğim üniversiteyi ve bölümü kazandım. Bence bu yaşıma kadar ben mutluyum. Elbette, gelecekte de mutlu yaşamak için gayret ederim, okurum, çünkü okumaya su ve besin gibi ihtiyacım var. Okurken yeni bir şeyler öğrensem, küçük bir şey icat etsem bu benim için mutluluktur. Gelecekte üniversiteden mezun olduktan sonra çalışsam, para kazansam, başarılı olsam, ailemle yurt dışına gitsem, sonra evlensem, evimizde daima dostluk, saygı, sevgi, yardım yaşasa tabi ki ben mutlu olurdum. Bir şey daha eklemek isterim, sağlık da mutluluktur, çünkü sağlık olmasa mutluluk da olmaz. Sağlıksızken kendimizi kötü hissederiz, hiç kimseyle görüşemeyiz, konuşamayız, bazıları da sadece bizi bırakırlar.
           Bence her kız için iyi bir erkekle evlenmektedir, çünkü nasıl olsa kız evlenir, eşinin evinde yaşar. Kızın mutluluğu namustur, o kızın namusu olsa ona herkes saygı gösterir, onu herkes sever ve onu çekiştiremezler. Kız her zaman mutlu ve acısız bir yaşama layıktır, sadece kız bunu anlamalı ve düşünmeden bir şeyler yapmamalı. Mesela, “Mutluluk” filminde Meryem suçsuz ama mutsuz bir kız. Onun güzelliğinden dolayı amcası onu kirletti ve onu öldürerek bundan kurtulmak istedi. Elbette, bu film gençlere ders olarak gösterilmiş, bu davranışı gençlerin yapmamaları tavsiye edilmiştir.
           Bence hayatımızı mutlu yapmak için sadece istememiz gerek, eğer istersek, gayret edersek hayatımız gerçekten mutlu olur. Hepimiz kendi mutluluğumuzu elimizden kaçırmamalıyız, mutluluğumuz için didinmeliyiz ve mutluluğun değerini bilmeliyiz. Güç elde edilen şeylerin değeri büyüktür. Uğraşarak elde ettiklerimiz de değerli olur.

Yazan: Nargiza Dumanova
(Türkçe Öğreniminde 4. ay)
Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi
Okutman: Zehra Öztürk
 
Yorumlar   
0 # Ecem 26-03-2015 09:07
Süper olmuş gerçekten..
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı | Yöneticiye raporla
+1 # Furkan 04-11-2015 16:58
:-) çok iyi bir örnek olmuş gerçekten tebrik ederim.
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı | Yöneticiye raporla
+1 # Saliha 11-11-2015 15:42
Güzel olmuş ama biraz karışık daha düzenli olabilirdi ama ben en çok girişi beğendim 8) :P
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı | Yöneticiye raporla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR