TÜRKÇENİN YABANCI DİL OLARAK ÖĞRETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI XVI (EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ/UZAKTAN EĞİTİM)
Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TÖMER) tarafından uzaktan öğretim yoluyla gerçekleştirilecek olan Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı aşağıdaki takvim ve bilgiler doğrultusunda uygulanacaktır.
Türkçenin Yabancı Dil olarak Öğretimi Sertifika Programı (Eğiticilerin Eğitimi-Uzaktan Eğitim) XVI için lütfen aşağıdaki ayrıntılı bilgileri okuduktan sonra kesin kayıt için tıklayınız.
NOT: Lütfen kayıt olurken adınızı ve soyadınızı büyük harflerle yazınız.
BAŞVURU TARİHLERİ* |
21 Eylül |
DERSLERİN BAŞLAMASI, SINAV VE STAJ BİLGİLERİ |
50 kişilik kontenjan dolunca ilan edilecektir. |
ÜCRET |
1200 TL |
Sakarya Üniversitesi öğrenci ve mezunlarına; Sakarya Üniversitesi personeli/emekli personeli eş ve çocuklarına |
1000 TL |
*Programımız kontenjanları 50 kişi ile sınırlı olup kontenjanın dolması halinde ilan yayından kaldırılacaktır.
**Staj/uygulamalar belirtilen tarih aralığında kursiyerin 30 saatlik aktif katılımcı/gözlemci olarak ders ortamına girmesi şeklinde olacaktır.
*** Videolar üzerinden anlatılacak dersler ve sisteme yüklenen ders içeriklerini kapsayan test usulü online olarak sınav yapılacaktır. 70/100 alanlar başarılı sayılarak sertifika almaya hak kazanacaktır.
**** Kursiyerlerimiz için başvurular bitip sertifika programı başladığında whatsapp grubu oluşturularak tüm bilgilerindirmeler whatsapp grubu üzerinden yapılacaktır. Bu sebeple kayıt yaparken cep telefonu numaranızın doğruluğundan emin olunuz.
KAYIT SÜRECİNİN İŞLEYİŞİ:
Kesin kaydınızı yaptırmak için aşağıdaki belgelerin PDF veya JPEG formatında olması gerekir. Ödeme yapılacak banka bilgileri de aşağıda verilmiştir.
Aşağıdaki belgeleri taratıp sisteme online olarak yükleyerek kayıtlarınızı yaptırabilirsiniz.
KESİN KAYITTA İSTENECEK BELGELER:
Nüfus cüzdanı fotokopisi,
Not durumunu gösteren diploma veya transkript,
İndirimden yararlanacak olanlar için durumlarını belirten belge (Sakarya Üniversitesi personeli/emekli personeli eş ve çocukları için)
Ödeme dekontu
IBAN: TR90 0020 9000 0046 4698 0000 21 (Ziraat Katılım Bankası Sakarya Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü)
Açıklama kısmına Kursiyerin TC Kimlik Numarası ve TÖMER YTÖ Sertifika XVI yazılacak. Lütfen ATM üzerinden havale yapmamaya dikkat ediniz. ATM havalelerinde açıklama yazılamamakta ve ATM makbuzunda ödemenin nereye yapıldığı bilgisi görünmemektedir.
SERTİFİKA PROGRAMI SÜRECİNİN İŞLEYİŞİ:
Sertifika programında eğitimler uzaktan öğretim yoluyla video ders şeklinde verilecektir. Kayıt yaptıran her kursiyere özel kullanıcı adı ve şifresi verilecek. Kursiyerler, bu kullanıcı adı ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak internetin olduğu her ortamda istediği zaman her dersin videolarını izleyebilecek.
Program başladığında kursiyerlerimize ders porgramı gönderilecektir.
Her derse ait ders notları sisteme yüklenecek ya da whatsapp üzerinden kursiyerlerin hizmetine sunulacaktır. Kursiyerler, Sakarya Üniversitesi TÖMER'de 30 saatlik derslere gözlemci olarak girerek 30 saat de uygulama dersi almış olacaklar.
Yine ayrıca, belirlenen bazı dersler için sanal sınıflar oluşturularak kursiyerlerin akademisyenlere canlı olarak ulaşma imkânı sağlanacaktır.
Böylelikle kursiyerler 90 saat eğitim almış olacaktır.
Uzaktan eğitim (video ders, sanal sınıf-canlı ders) ve uygulama/staj sürecinden sonra online olarak sınav yapılacak ve 100 üzerinden 70 puan alan kursiyerlere Sakarya Üniversitesi (Sakarya Üniversitesi Rektörü ve Sakarya Üniversitesi TÖMER Müdürü imzalı) onaylı sertifika verilecektir. Online sınavda 70 puanın altında not alanlar başarısız olacak fakat sonraki gruplar ile ücretsiz olarak tekrar sınava girme hakkına sahip olacaktır. Bir kursiyer, sertifika alabilmek için toplamda üç defa sınava girme hakkına sahiptir.
BAŞVURU YAPABİLECEK BÖLÜMLER: Aşağıdaki bölüm ve programların son sınıf öğrencileri (3. sınıf olup yaz itibariyle 4. sınıfa geçecek olanlar da son sınıf öğrencisi olarak değerlendirilecektir.) veya mezunları başvuru yapabilir.
Eğitim Fakültelerinin Türkçe Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Yabancı Diller (İngilizce Öğr., Fransızca Öğr., Almanca Öğr., Arapça Öğr. vd.) Programları
Fen Edebiyat/Edebiyat/Beşeri ve Sosyal Bilimler/DTCF Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Türk Halk Bilimi, Dilbilim, Filoloji ve Yabancı Diller Bölümleri (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Amerikan Dili ve Edebiyatı, Yunan Dili ve Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı vd…), Çeviribilim/Mütercim-Tercümanlık Bölümleri
İlahiyat Fakültesi
Yurtdışındaki Üniversitelerin dil/dil öğretimi veya filoloji ile ilgili bölümleri
Not 1: Gerekli bölüm ve şartları sağlayan Açıköğretim Fakültesi öğrencileri ve mezunları da başvuruda bulunabilir.
Not 2: .Kontenjan olması ve talep olması durumunda; Türkçeyi ve Türk kültürünü yabancılara öğretmesi öngörülen bir lisans programı mezunları da bu sertifikayı hangi amaçla almak istediklerine-nerede/nasıl kullanacaklarına dair dilekçe yazarak başvuruda bulunabilirler.
Not 3: Bu bir sertifika programı olup bu sertifikaların geçerliliği ve kullanım alanı; kendisini Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında geliştirmek isteyenler veya mülteci kamplarında, özel-resmi Türkçe hazırlık kurslarında, yurt dışındaki eğitim kurumlarında eğitmenlik yapmak isteyenler için kişisel gelişim belgesi olarak düşünülmelidir.
İletişim
Telefon: 0 264 295 55 20
E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.