Kazakistan'da Türkçe Öğretimi Semineri

Kazakistan'da Türkçe Öğretimi Semineri

Yunus Emre Enstitüsü Astana tarafından Ahmet Yesevi Uluslararası Kazak – Türk Üniversitesinin Almatı faaliyet gösteren Avrasya Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle, Kazakistan’da Türkçe öğreten yerel okutmanlara yönelik Türkçe Öğretimi Semineri düzenlendi. Seminere Almatı, Astana, Öskemen ve Türkistan şehirlerinde bulunan 12 üniversiteden otuzun üzerinde öğretim görevlisi katıldı.

Seminerin ilk gününde gerçekleştirilen açılış törenine, Almatı Başkonsolosu Sayın Suphi Atan, Hoca Ahmet Yesevi Eş Rektörü Sayın Mehmet Kutalmış, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Müdürü Sayın İbrahim Gültekin ve Avrasya Araştırma Enstitü Müdürü Sayın Nevzat Şimşek katıldılar.

 

Açılış konuşmaları ardından seminerin ilk dersini Sayın İbrahim Gültekin sınıf yönetimi hakkında gerçekleştirdi ve sunumu katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi. Daha sonra Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretim Seti (YETÖS) ve Z-Kitap Astana YETKM okutmanları Serpil Gücüklüoğlu ve Özgür Can Yıldız tarafından tanıtıldı. Yunus Emre Enstitüsü Sınav Birimi Müdürü Sayın Kerim Sarıgül Türkçe Yeterlik Sınavı ve yabancı dil öğretiminde ölçme-değerlendirme konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Katılımcılar, bu sunumlar aracılığıyla hem Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkçe öğretim sistemine, hem de kullanılan ders kitaplarının ayrıntılarına vakıf oldular. Üç gün boyunca devam eden seminerde materyal geliştirme ve sınav uygulamaları ile ilgili atölye çalışması gerçekleştirildi. Manas üniversitesinden gelen öğretim görevlileri materyal geliştirme ile ilgili teknik bilgi verdiler ve eğitim koordinatörü Furkan Kurt Kazakistan’da Türkçe Öğretimi konulu sunumu ile bölgesel sorunlara temas etti. Seminerde katılımcılar, yabancı dil olarak Türkçe öğretiminde birçok farklı konu üzerine eğitim aldılar ve eğitim esnasında söz alarak kendi görüşlerini belirtme imkanı buldular.

Türkçe Öğretimi Semineri, yapılan kapanış konuşmaları ve sertifika töreniyle sona erdi.

Kaynak: turkkazak.com

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR