VII. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ HAVZASI SEMPOZYUMU - Bitlis

28-30 Eylül 2011
Değerli Katılımcı;
Van Gölü Havzası, M.Ö. V. bin yıldan günümüze kadar yerleşmeye sahne olmuş çok önemli bir coğrafi bölgedir. Bu bölge, ilk kez M.Ö. I. binyılın ilk yarısında, Urartu Krallığı’nın başkentliğini yapmış ve üç asır boyunca Doğu Anadolu’ya “Altın Çağı”nı yaşatmıştır.

Ortaçağ’da ise Bitlis ve Ahlat, Van Gölü Havzası’na altın çağını yaşatmıştır. Özellikle Bitlis’teki geleneksel konut mimarisi, Selçuklu ve Beylikler Dönemi rönasansını canlı şekilde yansıtmaktadır. Bu sempozyumda Anadolu’nun en özgün kent dokusuna sahip olan Bitlis’teki geleneksel konut mimarisinin korunması, yaşatılması ve geleceğe aktarılması konusundaki bildirilere daha çok yer verilecektir. 

Bölgenin Arkeoloji, Tarih, Sanat Tarihi, Coğrafya, Edebiyat, Etnografya, Teoloji, Mimarlık Tarihi, Madencilik Tarihi, Jeoloji, Turizm, Ekonomi, Tarım ve Hayvancılık, Spor, Geleneksel Mutfak Kültürü ve Doğal Çevre varlıklarını kapsamlı bir şekilde ele alarak, yeni öncelikler ve hedefler belirlemek amacıyla 28-30 Eylül 2011 tarihleri arasında, Bitlis Eren Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, BETAV Vakfı, Bitlis
Valiliği, Bitlis Belediyesi, TMMOB Mimarlar Odası Van Şubesi ve ve Bitlis’teki diğer kurum ve kuruluşların da destekleriyle VII. ULUSLARARASI VAN GÖLÜ HAVZASI SEMPOZYUMU düzenlenecektir. Sempozyumda Van Gölü Havzası’nın tarihsel kültür hazineleri değerlendirildikten sonra, özellikle doğal çevrenin yaşatılması, zenginleştirilmesi ve havza kalkınmasında kullanılması konusunda bir dizi karar alınacaktır.

Bu konu çerçevesinde düzenlenecek olan sempozyumda bir bildiri ile katılmanız bizleri mutlu edecektir.

Saygılarımızla

Prof. Dr. Oktay BELLİ

Düzenleme Komitesi Adına

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi

DÜZENLEME KOMİTESİ

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü
Prof. Dr. Mahmut DOĞRU

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi
Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü
Prof. Dr. Oktay BELLİ

BETAV Vakfı
Ahmet EREN

Bitlis Valiliği
Nurettin YILMAZ

Bitlis Belediye Başkanı
Fehmi ALAYDIN

TMMOB Mimarlar Odası Van Şubesi Başkanı
Yrd. Doç. Dr. Şahabettin ÖZTÜRK

İLETİŞİM BİLGİLERİ
V.Evren BELLİ (Sempozyum Genel Sekreteri)

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Eskiçağ Tarihi
Anabilim Dalı 34134

Beyazıt-İSTANBUL

Pbox: 0212 5229694–0533 6363902

E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR