9. Uluslararası Dünyada Türkçe Öğretimi: Çağdaş Türk Yazı Dillerinin Öğretimi Sempozyumu

Ankara Üniversitesi TÖMER, iki yılda bir düzenlemekte olduğu “Dünyada Türkçe Öğretimi” adlı uluslararası sempozyum serisinin dokuzuncusunu, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu ile ortaklaşa Bişkek’te, 12.05.2011- 14.05.2011 tarihleri arasında “9. Uluslararası Dünyada Türkçe Öğretimi Sempozyumu: Çağdaş Türk Yazı Dillerinin Öğretimi" adı altında düzenleyecektir.

Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ile Ankara Üniversitesi arasında 20Temmuz 2010 tarihinde imzalanan “Bilimsel, Teknik, Teknolojik ve Kültürel İşbirliği Anlaşması” çerçevesinde düzenlenecek olan sempozyumda Türk dillerinin yabancı dil ve/ya ikinci dil olarak öğretimi üzerine sunulacak bilimsel bildirilerin şu alt konularda olması beklenmektedir:

1. Mevcut dil öğretim materyallerinin tanıtımı veya değerlendirmesi

2. Yeni materyal, yöntem, teknik vb. geliştirme çalışmaları

3. Dilleri biçimbilim ve sözdizim açısından karşılaştırma

4. Dilleri sözvarlığı ve mevcut sözlükler çerçevesinde karşılaştırma

5. Öğretmen eğitimi programları geliştirme üzerine çalışmalar

6. Öğrencide beceri gelişimi üzerine çalışmalar

7. Kültürlerarası yeterlilik araştırmaları

8. Uzaktan dil öğretimi ve öğrenimi araçları geliştirme

9. Özel amaçlı dil öğretimi-öğrenimi içerikleri hazırlama,

Sunum dillerinin Türk dillerinde olacağı bilimsel bildirilerin yanı sıra kullanımda veya tamamlanmak üzere olan yenilikçi, yaratıcı ders kitapları, sözlükler, ek-materyaller gibi dil öğretimi amaçlı ürünler ile devam eden veya tamamlanmamış bilimsel projelerin tanıtım sunumlarına da yer verilecek olan sempozyumda bildiri ve tanıtım sunumlarına ayrılacak süre 20 dakika sunum, 10 dakika tartışma olmak üzere toplam 30 dakika olacaktır. Sempozyuma katılım ücretsiz olup konaklama talepleri ücreti karşılığında sağlanacaktır.

Türk dillerinin öğretimi alanındaki son bilimsel çalışmaların bir araya getirilmesini, Türk dillerini öğreten kişi ve kurumların deneyimlerinin paylaşılmasını, çağdaş Türk dillerinin öğretiminde yeni işbirliklerinin kurulmasını hedefleyen “9. Uluslararası Dünyada Türkçe Öğretimi: Çağdaş Türk Yazı Dillerinin Öğretimi” sempozyumuna katılmak için başvurular, 21 Ocak 2011 tarihine kadar Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. mail adresi üzerinden yapılabilir.
Sempozyum Resmi Web Sitesi:
Türkçe Öğretimi Sempozyumu
www.turkceogretimisempozyumu.com
Yorumlar   
0 # Necla Tepekule 01-11-2011 16:50
Merhaba Yabancılara Turkce Ogretımı ıle ılgılı herhangı bır sempozyum ya da egıtım hakkında bılgı almak zaman bulursam katılmak ısterım.

Eskı Yunan Dılı ve Edebıyatı mezunuyum su anda benımde ders verdıgım yabancı 5 ogrencım var.
Cevap | Alıntıyla Cevapla | Alıntı | Yöneticiye raporla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR