Europass tarihi

ADP Gösterim: 5372
  1. yılında Avrupa Komisyonu ve Cedefop sosyal ortakları ulusal eğitim makamlarının temsilcileri ile saydamlık konusu çerçeveside bir araya gelerek mesleki yeterliliklerde saydamlık konusunu kapsayan Avrupa forumunu kurdular.

Forumun görevleri şunlardı:

Forumun çalışmaları şunların gelişmesini sağladı:

Europass 1990'ların sonlarında geliştirilen üç belgeyi daha kapsar:

  1. 2002 yılında mesleki yeterliliklerin saydamlığı konusundaki Avrupa forumunun yerini – Kopenhag Deklarasyonu'nda ifade edilen talebe uygun olarak – aÅŸağıdaki göreve sahip bir teknik çalışma grubu aldı: "Avrupa CV'si, Sertifika ve Diploma Ekleri, Avrupa Ortak Dil Kriterleri Çerçevesi ve Europass gibi mevcut enstrümanların tek bir çerçeveye entegrasyonu dahil olmak üzere enformasyon araçları ve aÄŸlarının uygulanması ve rasyonalize edilmesi ile mesleki öğretim ve eÄŸitimde saydamlığı artırmak."

Bu görevin üstesinden gelmek için çalışma grubu çerçeve için tek bir model ve prototip bir web sitesi geliştirdi.

  1. 2003 yılında ulusal makamlar ve sosyal ortaklar arasındaki kapsamlı müzakareleri müteakiben Avrupa Komisyonu yeterliliklerin ve niteliklerin saydamlığına (Europass) yönelik tek bir çerçeve konusunda Avrupa Parlamentosu ve Konsey Kararı için bir teklif hazırladı ve bu karar Avrupa Parlamentosu ve Konsey tarafından Aralı2004'te kabul edildi. Karar diÄŸer hususların yanısıra web sitesinin kurulmasını da öngörmektedir.

Europass kararı nın metnini okumak için buraya tıklayın.

Åžubat 2005: Avrupa BirliÄŸi BaÅŸkanlığı öncülüğünde Lüksemburg'ta gerçekleÅŸen bir konferansta Europass'ın resmi web sitesi uygulamaya kondu.

Aralık 2011: Europass'ın web sitesi yeni, modern grafik kimliÄŸi ile yeniden radikal bir deÄŸiÅŸikliÄŸe maruz kaldı. GeliÅŸtirilmiÅŸ navigasyon, en popüler bilgilere hızlı eriÅŸim saÄŸlar.

Aralık 2012:

yeni bir CV ÅŸablonu ve çevrimiçi editör piyasaya sürüldü. Düzeltmeler ÅŸunları içerir:

Avrupa Beceri Pasaportu yeni CV ile birlikte piyasaya sürüldü. Avrupa Beceri Pasaportu, öğrencilere, işçilere ve iÅŸ arayanlara hayatı boyunca edindikleri kiÅŸisel beceri ve niteliklerini, kiÅŸisel ve modüler envanter oluÅŸturmaya yardım eden kullanımı kolay elektronik klasördür.

Avrupa Beceri Pasaportu, çeşitli belgeleri içerebilir (Dil Pasaportu, diploma kopyalarını, istihdam onayları, vb). Europass CV eklendiğinde, Avrupa Beceriler Pasaportu, listelenen niteliklerin ve becerilerin kanıtını getirerek, CV'yi güçlendirecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR