Yazma Eğitimi

Kitap, CD ve Siteler Gösterim: 7295

Dil eğitiminin temel hedefi, bireylerin dil becerilerini geliştirmektir. Bir anlatma becerisi olarak yazma insanoğlunun binlerce yıldır kullandığı en önemli iletişim araçlarındandır. Çağlar boyunca yazılı iletişim, toplumların gelişmişlik düzeylerini gösteren önemli göstergelerden biri olarak kabul edilmiştir. Teknolojik gelişmeler sosyal yaşamda yazılı iletişimin ağırlık kazanmasına yol açmıştır. Yazma Eğitimi isimli bu kitap 8 bölümden oluşmaktadır. “İlköğretim Programlarında Yazma Eğitimi” isimli birinci bölümde Cumhuriyet Dönemi Türkçe öğretim programlarında yazma eğitiminin nasıl yer aldığı değerlendirilmiştir. “Süreç Temelli Yazma Modelleri: Planlı Yazma ve Değerlendirme” isimli İkinci Bölümde süreç temelli yazma yaklaşımı açıklanmıştır.

“Yazma Eğitiminde Aşamalı Gelişim” isimli Üçüncü Bölümde ilköğretim öğrencileri için yazma eğitiminin aşamaları örneklerle açıklanmış ve öğrencilerin bu aşamalarda gelişimini sağlamak için yapılabilecek etkinlikler ortaya konulmuştur. “Anlatım ve Özellikleri” isimli Dördüncü Bölümde yazılı anlatımın temel unsurları olan, konu, plan, kelime, cümle, paragraf ve başlık kavramları örnek uygulamalarla açıklanmıştır. “Yazma Eğitimi Açısından Metin Bilgisi” isimli Beşinci Bölümde metinle ilgili kavramlar ve metinsellik ilkeleri yazma eğitimi açısından değerlendirilmiştir. “Yazma Eğitiminde Anlatım Tarzları” isimli Altıncı Bölümde açıklama, tartışma, betimleme ve öyküleme anlatım tarzlarının öğretimi örnek uygulamalarla açıklanmıştır. “Yazma Eğitiminde Noktalama ve İmla” isimli Yedinci Bölümde noktalama ve imlanın yazma eğitimindeki yeri, öğretim programlarında yer alan kazanımlardan hareketle açıklanmıştır.




“Yazma Çalışmalarının Değerlendirilmesi” isimli Sekizinci Bölümde yazma eğitiminde ölçme ve değerlendirme çalışmaları örneklerle açıklanmıştır. Öncelikle sınıf ve Türkçe öğretmeni adayları ve öğretmenleri için yazma eğitiminde rehberlik yapması amacıyla hazırlanan bu kitabın, eğitimin her düzeyinde yazma eğitimiyle ilgilenen tüm bireylere ve bu alanda çalışma yapan akademisyenlere de katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Yayınevi: Pegem Akademi Yayıncılık

ISBN: 9786053641278

Sayfa: 248

Ebat: 16x23.5

Basım Tarihi: 1.2.2011

Baskı Yeri: Ankara

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR