Eğitimde ve Türkçe Öğretiminde Edebi Sanatlar

Kitap, CD ve Siteler Gösterim: 6361

Eğitimde ve Türkçe Öğretiminde Edebi Sanatlar, Üst Biliş ve Görsel Eğitim Temelli Yaklaşım
Mualla Murat Nuhoğlu, Battal Odabaşı, Serdar Savaş

Bu eser Eğitim Fakülteleri 1. ve 2. kademe İlköğretim Türkçe Öğretmenliği, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği bölümleri için hazırlanmıştır. Bilgi çağı olarak ilan edilen iki binli yılların eğitime getirdiği yeni bakış açısı içinde kendi ihtiyaçlarını karşılayan, duygu ve düşüncelerini başkalarıyla paylaşarak organize ve sistemli projeler yapabilen, yaşama alanını sürekli genişleterek bireysel ve toplumsal yaşam kalitesini yükselten, nitelikli insanlar yetiştirmeyi amaçlarken dilin önemini ihmal edemeyiz.

Günümüz şair ve yazarların, şiir ve romanlarından alınmış örneklerle; 4 + 4 + 4 sistemine uygun olarak ilkokul ve ortaokul sınıflarına göre en çok kullanılan sanatlardan, örneğin çok az olan sanatlara kadar çok çeşitli sanat örnekleri görsel tasarımları ile birlikte hazırlanmıştır. Bunlar daha sonra mecazla ilgili sanatlar, anlamla ilgili sanatlar, sözle ilgili sanatlar olmak üzere sıralanmıştır.




Bu eserler aynı zamanda somut - soyut ilişkisi yönünden ilk defa önemli bir uygulama başlamış oldu. Bugüne kadar yazılı ve sözlü olarak ifade edilen edebi sanatlar ilk defa metaryale aktarıldı. Bundan sonraki çalışmalarda eğitimde çeşitli ilkler belirlenerek her öğretmenin kendi üslubunda öğrencilerine hazırlayacağı materyallerin, somut - soyut ilişkisi açısından da faydalı olacağına inanıyoruz.

Yayınevi: Çizgi Kitabevi
ISBN: 9786054639205

Sayfa: 335
Ebat: 15 x 23 cm

Basım Tarihi: 1.1.2013
Baskı Yeri: İstanbul

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR