Azamat Çocukken... - Azamat Dolotov

Kompozisyonlar Gösterim: 15654

       Ben çocukken yaramaz  bir çocuktum. Her gün bir şey yapmadan duramazdım. Her günüm aynı şekilde geçerdi. Sabah erkenden kalkıp kahvaltı yapmadan evden çıkardım. Sokakta arkadaşlarımla buluşup akşama kadar oynayarak günümü geçirirdim. Bazen öğle yemeğine gelmeyip annemi kızdırıyordum. Annem bana her zaman “Yaramaz çocuklarla oynama, kahvaltı yap, oğle yemeğine zamanında gel, sokakta akşama kadar dolma. ” derdi. Ben ise “Tamam” diyerek yine sokakta arkadaşlarımla dolaşırdım. Bir şey yaparken hiç düşünmezdim. Bazen annemle kavga ederdim. O zaman ben çok mutlu hayat geçirdiğimi hiç düşünmezdim. Bu nedenle erken büyümek isterdim. Şimdi ben anlıyorum, çocukken ben hem mutlu hem de neşeli bir çocuktum. Eğer bana yine bir şans verilirse ben çocuk olmak isterdim.

      Ben çocukken çok şeyler yaptım. Hangisinin kötü hangisinin iyi olduğunu anlıyorum. Çocukken doğru diye düşünerek yaptığım şeylerin kötü olduğunu şimdi anlıyorum.  Çocukken başımdan geçen bir olayı anlatayım. Arkadaşlarımla Bagdan adlı göle gitmek istedim. Ama annem bana izin vermedi. Ben ise izin vermese de arkadaşlarımla Bagdan’a at arabayla gittim. Bagdan’a giderken Korelerin bahçesine uğrayıp 10 tane karpuz çaldık. Koreler bizim peşimizden koştular. Biz at arabasına binip oradan hemen kaçıp Bagdan’a geldik. Gölün kenarında akşama kadar dinlerek karpuzları yedik sonra gölün kenarında hayal kurmaya başladım. “Ben millet vekili olsam, güzel şeyleri yapsam, halkım beni sevse, sonra başbakan seçilsem hem halkımı hem devletimi hem de devletimin güzel şeylerini ve halkımın kültürünü koruyup geliştirerek hayatımı geçirsem. Sonra adımı tarihe altın harflerle yazdırsam!” diye hayal kurarken arkaşım bana “Azamat uyan” diyerek bağırdı. Gözlerimi açsam akşam olmuş. “Eyvah! Beni annem bekliyor galiba” diyerek hemen eve döndüm.

        Gerçekten annem beni evde sopayla bekliyormuş. Ben “sana ne dedim” diyerek sopayla beni dövdü. Bu olaydan sonra annemden izin almadan hiç bir yere gitmedim. Bir hafta anneme küstüm. Ama şimdi düşünüyorum annem beni sevmediği için dövmedi, beni sevdiği için dövdü.

Yazan: Azamat Dolotov

Türkçe öğreniminde 4. ay.

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi

Okuman: Osman Çiğden   

Konu:Çocukluğunuzdaki ilginç bir olayı anlatınız. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR