TÜRKÇENİN SESİ RADYOSU

TÜRKÇENİN SESİ RADYOSU

Kitap, CD ve Siteler Gösterim: 6181

Türkçenin Sesi Radyosu; Türk dili, kültürü, sanat ve edebiyatını daha geniş kitlelere duyurmak-tanıtmak amacıyla faaliyet gösteren, internet teknolojilerini kullanarak yayın yapan Yunus Emre Enstitüsü tarafından kurulan yeni nesil bir radyodur.

Haftanın yedi günü 24 saat yayın yapan radyo, dil öğrenenlerin seviyelerine uygun bir şekilde (A1, A2, B1, B2, C1, C2) birçok farklı programı ve müzik türlerini içinde barındırmaktadır.
Türkçenin Sesi Radyosu; Ulusal Radyo Platformu (OYDAR) tarafından sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen 2. Radyo Akademi Ödülleri kapsamındaki Kültürlerarası Dostluk ve Etkileşim Ödülü’ne de layık görülmüştür.

Radyonun hedef kitlesi: Türkçe konuşan ve Türkçe öğrenen herkes. Ülke içinde ve dışında Türk kültürüne, sanatına, edebiyatına ve Türkiye’ye ilgi duyan her kesim.
Sitede birçok programın ses dosyalarını (.mp3) ve konuşmaların metinlerini (.pdf) indirmek mümkün. Türkçe öğrenen ve öğretenlere çok fayda sağlayacak olan radyoya turkceninsesi.yee.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR