Türkçenin Yabancı Dil olarak Öğretimi Sertifika Programı - Sakarya Üniversitesi

Türkçenin Yabancı Dil olarak Öğretimi Sertifika Programı - Sakarya Üniversitesi

Duyurular Gösterim: 12744

Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAKARYA ÜNİVERSİTESİ TÖMER) tarafından uzaktan öğretim yoluyla başlatılacak olan Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sertifika Programı aşağıdaki takvim ve bilgiler doğrultusunda uygulanacaktır.

BAŞVURU ve KAYIT TARİHLERİ:* 28 EKİM-15 KASIM 2018
DERSLERİN BAŞLAMASI: 16 KASIM-16 ARALIK 2018
UYGULAMA VE STAJ:** 26 KASIM-14 ARALIK 2018
SERTİFİKA SINAVI (ONLİNE):*** 17 ARALIK 2018
PROGRAM ÜCRETİ: 1000 TL (Sakarya Üniversitesi öğrenci ve mezunlarına; Sakarya Üniversitesi personeli/emekli personeli eş ve çocuklarına 800 TL)

BAŞVURU VE KAYIT İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

*Program kontenjanı 50 kişi ile sınırlı olup kontenjanın dolması halinde son başvuru tarihi öne çekilecektir.

**Kursiyerler, Sakarya TÖMER’in yanı sıra, kayıt formunda talep ettikleri TÖMER/DİLMER’de1 uygulama/staj yapabilecektir. Bu kapsamda uygulama/staj yapılabilecek Merkezler;

1-Abant İzzet Baysal Üniversitesi TÖMER (Bolu),

2- Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi TÖMER (Adana)

3-Adıyaman Üniversitesi TÖMER (Adıyaman),

4-Akdeniz Üniversitesi TÖMER (Antalya),

5- Atatürk Üniversitesi TÖMER (Erzurum)

6-Cumhuriyet Üniversitesi TÖMER (Sivas),

7-Dumlupınar Üniversitesi TÖMER (Kütahya),

8-ERSEM Yabancılara Türkçe Öğretim Programı (Kayseri),

9-Erzincan Üniversitesi TÖMER (Erzincan),

10-Gazi Üniversitesi TÖMER (Ankara),

11-Gaziantep Üniversitesi TÖMER (Gaziantep),

12-İnönü Üniversitesi TÖMER (Malatya),

13-İstanbul Üniversitesi DİLMER (İstanbul),

14-Mardin Artuklu Üniversitesi TÖMER (Mardin),

15-Mersin Üniversitesi TUAM (Mersin),

16-Karadeniz Teknik Üniversitesi TÖMER (Trabzon),

17-Kırklareli Üniversitesi TÖMER (Kırklareli),

18-Uludağ Üniversitesi ULUTÖMER (Bursa),

19- Trakya Üniversitesi DİLMER (Edirne),

20-Yıldız Teknik Üniversitesi TÖMER (İstanbul)

Sakarya Üniversitesi TÖMER şu şartların oluşması durumunda uygulama/staj yerinde değişiklik yapabilir:

a) Belirtilen bu merkezlerden birine veya birkaçına kursiyerler tarafından yoğun tercihin yapılması durumunda,

b) Bu merkezlerin birinde veya birkaçında eğitimin olmaması, öğrenci/sınıf sayısının az olması durumunda,

Kursiyeri bilgilendirerek uygun olan başka bir merkezde veya Sakarya Üniversitesi TÖMER'de staj/uygulama yapmasını talep edilecektir.

Staj/uygulamalar belirtilen tarih aralığında kursiyerin 30 saatlik aktif katılımcı/gözlemci olarak ders ortamına girmesi şeklinde olacaktır.

*** Videolar üzerinden anlatılacak dersler ve sisteme yüklenen ders içeriklerini kapsayan test usulü online olarak sınav yapılacaktır. 70/100 alanlar başarılı sayılarak sertifika almaya hak kazanacaktır.

 

KAYIT SÜRECİNİN İŞLEYİŞİ:

Ön kayıt olmaksızın aşağıdaki linkten kesin kaydınızı yaptırabilirsiniz. Kesin kaydınızı yaptırmak için aşağıdaki belgelerin PDF veya JPEG formatında olması gerekir. Ödeme yapılacak banka bilgileri de aşağıda verilmiştir.

Kontenjan 50 kişi ile sınırlı olduğundan kontenjanın dolması durumunda son kayıt tarihi öne çekilecektir.

Aşağıdaki belgeleri taratıp sisteme online olarak yükleyerek kayıtlarınızı yaptırabilirsiniz.

KESİN KAYITTA İSTENECEK BELGELER:

HESAP NO/IBAN: TR33 0001 0019 4629 5163 5350 34 (Ziraat Bankası Sakarya Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü)

Açıklama kısmına Kursiyerin TC Kimlik Numarası ve TÖMER YTÖ Sertifika VI yazılacak. Lütfen ATM üzerinden havale yapmamaya dikkat ediniz. ATM havalelerinde açıklama yazılamamakta ve ATM makbuzunda ödemenin nereye yapıldığı bilgisi görünmemektedir.

SERTİFİKA PROGRAMI SÜRECİNİN İŞLEYİŞİ:

Sertifika programında eğitimler uzaktan öğretim yoluyla video ders şeklinde verilecektir. Kayıt yaptıran her kursiyere özel kullanıcı adı ve şifresi verilecek. Kursiyerler, bu kullanıcı adı ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak internetin olduğu her ortamda istediği zaman her dersin videolarını izleyebilecek.

Türkiye’nin değişik üniversitelerinden, alanında yetkin ve tecrübeli 24 akademisyen tarafından bu sertifika programına özel 24 farklı dersin (her ders için üç bölüm halinde toplam 66 bölüm) video çekimleri yapılmıştır. Her derse ait ders notları da sisteme yüklenerek kursiyerlerin hizmetine sunulacaktır. Sakarya TÖMER'in yanı sıra yukarıda belirtilen TÖMER/Dil Merkezlerinde kursiyerler 30 saatlik derslere gözlemci olarak girerek 30 saat de uygulama dersi almış olacaklar.

Yine ayrıca, belirlenen bazı dersler için sanal sınıflar oluşturularak kursiyerlerin akademisyenlere canlı olarak ulaşma imkânı sağlanacaktır.

Böylelikle kursiyerler 102 saat eğitim almış olacaktır.

Uzaktan eğitim (video ders, sanal sınıf-canlı ders) ve uygulama/staj sürecinden sonra online olarak sınav yapılacak ve 100 üzerinden 70 puan alan kursiyerlere Sakarya Üniversitesi (Sakarya Üniversitesi Rektörü ve Sakarya Üniversitesi TÖMER Müdürü imzalı) onaylı sertifika verilecektir. Online sınavda 70 puanın altında not alanlar başarısız olacak fakat sonraki gruplar ile ücretsiz olarak tekrar sınava girme hakkına sahip olacaktır. Bir kursiyer, sertifika alabilmek için toplamda üç defa sınava girme hakkına sahiptir.

 

BAŞVURU YAPABİLECEK BÖLÜMLER: Aşağıdaki bölüm ve programların son sınıf öğrencileri veya mezunları başvuru yapabilir.

Eğitim Fakültelerinin Türkçe Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Yabancı Diller (İngilizce Öğr., Fransızca Öğr., Almanca Öğr., Arapça Öğr. vd.) Bölümleri

Fen Edebiyat/Edebiyat/Beşeri ve Sosyal Bilimler/DTCF Fakültelerinin Türk Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları, Türk Halk Bilimi, Dilbilim, Filoloji ve Yabancı Diller Bölümleri (İngiliz Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, Amerikan Dili ve Edebiyatı, Yunan Dili ve Edebiyatı, Arap Dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı vd…), Çeviribilim/Mütercim-Tercümanlık Bölümleri

Yurtdışındaki Üniversitelerin dil/dil öğretimi veya filoloji ile ilgili bölümleri

Not 1: Gerekli bölüm ve şartları sağlayan Açıköğretim Fakültesi öğrencileri ve mezunları da başvuruda bulunabilir.

Not 2: .Kontenjan olması ve talep olması durumunda; Türkçeyi ve Türk kültürünü yabancılara öğretmesi öngörülen bir lisans programı mezunları da bu sertifikayı hangi amaçla almak istediklerine-nerede/nasıl kullanacaklarına dair dilekçe yazarak başvuruda bulunabilirler.

Not 3: Bu bir sertifika programı olup bu sertifikaların geçerliliği ve kullanım alanı; kendisini Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi alanında geliştirmek isteyenler veya mülteci kamplarında, özel-resmi Türkçe hazırlık kurslarında, yurt dışındaki eğitim kurumlarında eğitmenlik yapmak isteyenler için kişisel gelişim belgesi olarak düşünülmelidir.

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Telefon: 0 264 295 55 20

E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR