Bir yabancı dili öğrenmek için neleri bilmeniz gerekir?

Bir yabancı dili öğrenmek için neleri bilmeniz gerekir?

Kitap, CD ve Siteler Gösterim: 8419

Hem yabancı dil öğrenenlerin hem de öğretenlerin ziyadesiyle faydalanabileceği bir kitap. Kitap (Bir yabancı dili öğrenmek için neleri bilmeniz gerekir?) internette .pdf versiyonunda ücretsiz olarak yayınlanmakta ve isteyen herkesin kullanımına sunulmaktadır. Paul Nation tarafından İngilzice hazırlanan kitap Kadir Vefa Tezel tarafından Türkçeye tercüme edilmiştir. Kitabın Türkçe ve İngilizce versiyonalrını sayfanın sonundaki bağlantılar aracılığı ile indirebilirsiniz.

Bir yabancı dili öğrenmek için neleri bilmeniz gerekir? (What do you need to know to learn a foreign language?)

Yazar: Paul Nation, Beşeri ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dilbilim ve Uygulamalı Dil Çalışmaları Bölümü, Wellington Victoria Üniversitesi, Yeni Zelanda

Çeviren: Kadir Vefa Tezel, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Türkiye

 Önsöz

Bu kitap dil öğrenenler ve dil öğretmenleri için birçok konuda net bilgi ile dolu son derece yararlı bir kaynaktır. İlgilenen herkesin kolayca ulaşmasını sağlamak için ücret talep etmeden hazırlanmıştır.

Dili öğrenme arzusu ile yola çıkan ve bu uğurda maddi ve bireysel fedakârlıklarda bulunan, çaba gösteren ancak kendisine vaat edilen hedeflere ulaşamadığı için bir süre sonra dil öğrenme isteğini kaybeden ya da dil öğrenmenin zor olduğuna inanmaya başlayan ya da kendisinin dil öğrenemeyeceğine kanaat getiren insanlardan tutun da, elindeki ders kitabını temel alıp, onda var olan her şeyi öğreten, bunun dışında bir şeyler öğretmek isteyerek bireysel olarak bir takım materyaller hazırlayan ya da kendisini mesleki olarak geliştirmek isteyen ve bunun için alanındaki en son gelişmeleri takip etmek için kongrelere giden, mesleki kuruluşlara veya tartışma platformlarına üye olan ancak bütün bunlara rağmen hala ne öğreteceği ve nasıl öğreteceği konusunda berraklaşmış düşüncelere sahip olamayan iyi niyetli birçok öğretmene yol gösteren öz yazılmış içeriği son derece bilgilendirici bir kitaptır.

Bu kitabı Türkçeye çevirerek birçok meslektaşıma ve yabancı dil öğrenmek isteyen insanlara yararlı bir kaynak kazandırdığım için oldukça mutluyum. Kitaba son halini vermemde emekleri bulunan öğrencilerim Mahsun Dursun, Selahattin İnan, Murat Kayabaşı ve Uğur Samet Bayar’a katkılarından dolayı teşekkür ederim. Ülkeme yararlı bir hizmet olduğunu düşündüğüm bu kitabın ülkemizde dil öğretimi ve öğrenimine yararlı bir bakış açısı getirmesi temennimdir. Okuyan herkese hayırlı olması dileklerimle.

Kadir Vefa Tezel

Bolu, 30 Kasım 2017

 

İçindekiler

Giriş

 

Bölüm 1 Bir yabancı dili öğrenmek için ne yapmanız gerekiyor?

 

Bölüm 2 İhtiyaçlarınızın neler olduğuna karar verin ve sizin için en faydalı olanı öğrenin

 

Bölüm 3 Öğrenmenizi dengeleyin-dinleme ve okuma yoluyla öğrenin

 

Bölüm 4 Öğrenmenizi dengeleyin-konuşma ve yazma yoluyla öğrenin

 

Bölüm 5 Öğrenmenizi dengeleyin-dilin özelliklerini planlı olarak çalışın

 

Bölüm 6 Öğrenmenizi dengeleyin-bildiğiniz şeyleri kullanmada akıcı olun

 

Bölüm 7 Öğrenmeye yardımcı olan koşulları yerine getirin

 

Bölüm 8 Motive kalın ve çok çalışın

Referanslar

 

KİTABIN TÜRKÇESİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KİTABIN İNGİLİZCESİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR