Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı (Ankara)

Duyurular Gösterim: 14354

Yunus Emre Enstitüsü ve Gazi Üniversitesi Türkçe Öğrenim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (TÖMER) iş birliğiyle 2 Mayıs -26 Mayıs 2017 tarihleri arasında Ankara'da “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı” düzenlenecektir.

GENEL BİLGİLER
Yabancı dil olarak Türkçenin öğretimi alanında deneyim kazanmak isteyenler ile hâlihazırda söz konusu alanda çalışan öğretim elemanlarının mesleki gelişimlerine katkı sunma gayesini taşıyan program kapsamında kursiyerler, hafta içi her gün 08.30-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek teorik ve pratik eğitimlere katılacaklardır. Program süresince öğleden önce Gazi Üniversitesi TÖMER'de staj uygulamaları yapılacak, öğleden sonra ise "Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi” konusunda alan uzmanları tarafından eğitim seminerleri verilecektir. Bunun yanı sıra katılımcılar, dört dil becerisinde yabancılara Türkçe öğretimine yönelik materyal tasarımı atölye çalışmalarına katılacaklardır.
Program kapsamında örnek bir ders anlatımı ve yazılı sınav ile değerlendirmeye alınacak kursiyerlerden başarılı olanlara sertifika, başarılı olamayanlara ise yalnızca katılım belgesi takdim edilecektir.

Programda devam zorunluluğu vardır.

BAŞVURU KOŞULLARI VE SÜRESİ
Bu programa;
* Türkçe Öğretmenliği,
* Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği,
* Türk Dili ve Edebiyatı,
* Çağdaş Türk Lehçeleri,
* Dil Bilimi,
* Sınıf Öğretmenliği
bölümlerinden mezunlar ile bu alanlarda lisansüstü eğitim yapanlar başvurabilir.
Başvurular, 20 Nisan 2017 Perşembe günü başlayacak olup 24 Nisan 2017 Pazartesi günü mesai bitiminde (18.00) sona erecektir.

Başvurular elektronik ortamda alınacaktır.

Başvuru koşullarını sağlayan ve programa katılmak isteyenlerin aşağıdaki formu doldurarak ön başvuru yapmaları gerekmektedir. Ön başvuruların değerlendirilmesinden sonra 25 Nisan 2017 tarihinde, başvurusu kabul edilen katılımcılara e-posta yoluyla bilgi verilecektir.

Başvurusu kabul edilmeyen adaylara herhangi bir bilgilendirme yapılmayacaktır.

Başvurular değerlendirilirken elektronik ortamda alınan ön başvurudaki sıra dikkate alınacaktır. Başvuru sırasına göre adayların belgeleri incelenecek ve başvuru koşullarını sağlamayan veya verilen süre içinde ücretini yatırmayan adaylar elenerek bir sonraki başvuru sahibinin başvurusu değerlendirilecektir.

Programın katılımcı sayısı 30 kişi ile sınırlıdır.

Başvurusu kabul edilen katılımcıların programa asıl kaydının yapılabilmesi için 27 Nisan 2017 Perşembe günü saat 15.00'e kadar;
* Kimlik fotokopisi
* Diploma fotokopisi,
* Öz geçmiş,
* Program ücretinin yatırıldığına dair banka dekontunun
Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Müdürlüğüne elden veya e-posta yoluyla iletmesi gerekmektedir.

Adres: Yunus Emre Enstitüsü, Anafartalar Mahallesi, Atatürk Bulvarı, No:11 Ulus/Ankara

E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 BAŞVURU FORMU

 

KATILIM ÜCRETİ
Dört hafta sürecek “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı”na katılım ücreti 1000 TL’dir.
Ücretin yatırılacağı banka hesap bilgileri başvurusu kabul edilen katılımcılara e-posta yoluyla bildirilecektir.

Ödeme sırasında dekontun açıklama kısmına katılımcının kimlik/pasaport numarası, ad ve soyad bilgileri ile “Sertifika Programı Ücreti” ibaresi mutlaka yazdırılmalıdır.

ATM’lerden yapılan ödemeler ve alınan dekontlar geçerlidir.

İRTİBAT
Duygu Nihal EKER
Uzman Yardımcısı
Yunus Emre Enstitüsü
Türkçe Eğitim Müdürlüğü

Atatürk Bulvarı No: 11
Ulus-ANKARA
0312 309 11 88 /1096
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR