Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı (İstanbul)

Duyurular Gösterim: 12836

Yunus Emre Enstitüsü ve İstanbul Üniversitesi Dil Merkezi (DİLMER) iş birliğiyle 30 Ocak - 24 Şubat  2017 tarihleri arasında İstanbul'da “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı” düzenlenecektir.

Yabancı dil olarak Türkçenin öğretimi alanında deneyim kazanmak isteyenler ile hâlihazırda söz konusu alanda çalışan öğretim elemanlarının mesleki gelişimlerine katkı sunma gayesini taşıyan program kapsamında kursiyerler, hafta içi her gün 08.30-18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek teorik ve pratik eğitimlere katılacaklardır. Program süresince öğleden önce İstanbul Üniversitesi DİLMER'de staj uygulamaları yapılacak, öğleden sonra ise "Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi” ve “Eğitim Yönetimi” uzmanları tarafından eğitim seminerleri verilecektir. Bunun yanı sıra katılımcılar, beceri temelli olarak yabancılara Türkçe öğretimine yönelik materyal tasarımı atölye çalışmalarına katılacaklardır.
Program kapsamında örnek bir ders anlatımı ve yazılı sınav ile değerlendirmeye alınacak kursiyerlerden başarılı olanlara sertifika, başarılı olamayanlara ise yalnızca katılım belgesi takdim edilecektir.

 

BAŞVURU SAYFASI

Başvuru Koşulları ve Süresi
Bu programa;
* Türkçe Öğretmenliği,
* Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği,
* Türk Dili ve Edebiyatı,
* Çağdaş Türk Lehçeleri,
* Dil Bilimi,
* Sınıf Öğretmenliği Bölümlerinden
mezunlar ile bu alanlarda lisansüstü eğitim yapanlar başvurabilir.
Başvurular, 23 Ocak 2017 Pazartesi günü başlayacak olup 25 Ocak 2017 Çarşamba günü mesai bitiminde (18.00) sona erecektir.

Başvuru koşullarını taşıyan ve programa katılmak isteyenlerin aşağıdaki formu doldurarak ön başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuruların değerlendirilmesinden sonra 26 Ocak 2017 tarihinde, başvurusu kabul edilen katılımcılara e-posta yoluyla bilgi verilecektir.

Başvurusu kabul edilen katılımcıların programa asıl kaydının yapılabilmesi için 27 Ocak 2017 Cuma günü saat 12.00'a kadar;
* Kimlik fotokopisi
* Diploma fotokopisi,
* Öz geçmiş,
* Program ücretinin yatırıldığına dair banka dekontunu
Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Müdürlüğüne elden veya e-posta yoluyla iletmesi gerekmektedir.

Katılım Ücreti
Dört hafta sürecek “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı”na katılım ücreti 1000 TL’dir.
Ücretin yatırılacağı banka hesap bilgileri başvurusu kabul edilen katılımcılara e-posta yoluyla bildirilecektir.

Ödeme sırasında dekontun açıklama kısmına katılımcının kimlik/pasaport numarası, ad ve soyad bilgileri ile “Sertifika Programı Ücreti” ibaresi mutlaka yazdırılmalıdır.

ATM’lerden yapılan ödemeler ve alınan dekontlar geçerlidir.

İrtibat
Nilüfer Kol
Yunus Emre Enstitüsü
Türkçe Eğitim Müdürlüğü
Uzman
Atatürk Bulvarı Nu: 11
Ulus-ANKARA
0312 309 11 88 /1089
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR