2015 Yılının En Popüler 100 Eğitim Aracı

Eğitim Amaçlı Yazılımlar Gösterim: 6234

Teknolojinin gelişmesi, gelişen teknolojinin çok hızlı bir şekilde hayatımıza girmesi bizi, işimizi, geleceğimizi, çevremizi birçok yönden etkilemekte. Eğer teknolojik gelişmeleri takip etmiyorsak/edemiyorsak, özellikle de çalıştığımız alanla ilgili yeniliklerden "bihabersek" -belki klasik bir ifade ama- yarının taleplerine cevap veremeyeceğimiz için "bertaraf" olabiliriz. Dolayısıyla, hangi işle uğraşırsak uğraşalım donanım ve yazılımla ilgili gelişmeleri yakından takip etmek zorundayız. 

Programlama dillerinin gelişmesi, internetin yaygınlaşması ve hızının artması ile birlikte birçok alanla ilgili binlerce yazılım üretilmekte. Eğitim ortamlarında kullanılabilecek yazılımların sayısında da son dönemlerde büyük bir artış olduğunu görüyoruz. Bugün, bırakın yazılımları kullanmayı, aynı amaç için üretilen yazılımlar arasından en iyisini, en verimlisini, amacımıza en uygun olanını seçebilmek bile zor. Bu gibi durumlarda "Kim, hangi iş için, hangi yazılımı kullanıyor?", "En çok hangi yazılımlar kullanılıyor?" gibi sorular aklımıza gelir ve bunlara cevap ararız. 

 

Jane Hart tarafından yürütülen ve 2000'den fazla eğitim uzmanının oyları ile belirlenen "2015 Yılının En Popüler 100 Eğitim Aracı"  (Top 100 Tools for Learning 2015) çalışması 20 Eylül 2015 tarihinde yayınlandı. 2014 yılında listede bulunmayan 16 yazılımın 2015 yılı listesine girmesi bu alandaki gelişmenin en büyük kanıtı.

Eğitim ve öğretimde çevrimiçi ya da çevrimdışı kullanılabilecek 100 araç ve bu 100 araçla ilgili kısa bilgi web ortamında yayınlandı. Çalışmada ilgili araçlar bir önceki yılın sıralaması ile de karşılaştırılmakta.

Listede bulunan bir çok araç Türkçe öğretiminde de çok etkin bir şekilde kullanılabilir.

Kerim Sarıgül


 

2015 Yılının En Popüler 100 Eğitim Aracı (Top 100 Tools for Learning 2015)

Top 100 Tools for Learning 2015

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR