Türkçeye Dünyada İlgi Artıyor

Türkçeye Dünyada İlgi Artıyor

Haber Gösterim: 5297

Yunus Emre Enstitüsünün yurt dışında yaptığı Türkçe Yeterlik Sınavı'na (TYS) ilgi her geçen gün artıyor. Yunus Emre Enstitüsünün 15 ülkede eÅŸ zamanlı düzenlediÄŸi Türkçe Yeterlik Sınavı'na en yoÄŸun katılım Azerbaycan'da oldu.
Türkiye'de eÄŸitim görmek, yüksek lisans, doktora ve tıpta uzmanlık programlarına girmek, Mevlana DeÄŸiÅŸim Programları'na katılmak isteyen öÄŸrenciler, Türkçe bilgilerini kanıtlamak ve üniversitelerdeki hazırlık sınıflarını okumayarak bir yıl kazanmak için TYS sınavına baÅŸvuruda bulunuyor.TYS, Türkiye'de ve ülkelerindeki Türk ÅŸirketlerinde çalışmak isteyenler tarafından da tercih ediliyor.

Enstitünün eÅŸ zamanlı Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Ä°ran, Mısır, Japonya, Gürcistan, Bosna Hersek, Tataristan, Macaristan, Almanya, Polonya, Kosova, Makedonya ve Arnavutluk'ta yaptığı sınava 550 aday katıldı. En çok baÅŸvuru yapılan ülke 330 adayla Azerbaycan olurken bu ülkeyi Kazakistan ve Ä°ran izledi. Yunus Emre Enstitüsü Sınav Merkezi Sorumlusu Kerim Sarıgül, Bakü'de AA muhabirine yaptığı açıklamada Enstitü'nün geliÅŸtirdiÄŸi TYS'nin 2013 yılından itibaren uluslararası alanda uygulandığını, sınavda adayların okuma, dinleme, yazma ve konuÅŸma becerilerinin ölçüldüÄŸü bildirdi. BaÅŸarılı adayların yeterlilik belgesi almaya hak kazandığını ve bu belgeyi gerek Türkiye'de gerek de yurt dışında ihtiyaç duydukları alanda kullanabildiklerini söyleyen Sarıgül, TYS'ye ilginin her geçen gün arttığını ifade etti. Azerbaycan'dan sınava büyük talep olduÄŸunu vurgulayan Sarıgül, ÅŸöyle devam etti: "Ocak ayındaki sınavımıza Bakü'den 230 aday baÅŸvurmuÅŸtu, bugün ise 330 aday baÅŸvurdu. Yaklaşık yüzde 50'lilik artış söz konusu. Kazakistan ve Ä°ran gibi ülkelerde de çok artış var. Bu da Türkçe'nin uluslararası alanda talep gördüÄŸünü, sınavlara ihtiyaç duyulduÄŸunu ortaya koyuyor."

AA - Bakü

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR